Gastouderopvang Pimpeloen

Een dag vol speelplezier

Goed om te weten

Onze huisregels

Pimpeloen is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag geopend van:

07.00 uur tot 17.30 uur voor 4, max. 5 kinderen van 0 tot 4 jaar per dagdeel. In overleg zijn flexibele breng-/haal tijden geen probleem. Werk je volgens flex. rooster, dan overleg je een (opvang)rooster van minimaal 1 maand vooruit. 

Woensdag geen opvangdag

Geef een verandering, b.v. andere breng-/ haaltijd de avond van te voren door, vóór 21.00 uur. Is je kindje ziek, geef dit a.u.b. indien mogelijk eerder door.

Ruilen of extra komen kan, mits de groepsgrootte en leeftijden dit toe laat. Graag in overleg. Extra uren worden in de maandstaten verwerkt. E.v.t. in de daarop volgende maand. Op de 28ste van elke maand ontvang je de uren ter goedkeuring. 

Je zoon of dochter komt minimaal 2 dagdelen per week naar de gastouderopvang. Dit om continuïteit en binding te waarborgen.

Pimpeloen is het gehele jaar geopend met uitzondering van:

officieel erkende feestdagen, één week voorjaar vakantie en drie weken zomervakantie, +/- 1 week kerstvakantie. Je krijgt in januari een jaaroverzicht. Geef je vrije dag min. 1 week van te voren aan mij door, dan betaal je niet! Meer dan 2 dagen en vakantie(s) geef je min. 1 maand van te voren door, dan betaal je niet

De kosten zijn als volgt:

5,25 per kind per uur, excl. bureau kosten.

Dit is incl. luierdoekjes, lunch, melk, sap, tussendoortjes en vers fruit.

Ouders zorgen zelf voor voldoende luiers, fles- en flesvoeding, dieet voeding, reservekleding e.v.t.  knuffel en speen. Ouders brengen zelf e.v.t. een warme maaltijd of potje groente mee. Wij bieden het kind dit aan tot hij/zij 1 jaar is. Alleen in overleg, mits de situatie het toelaat. Je kind krijgt een eigen bakje om persoonlijke spullen in op te bergen. 

Als je kind ziek wordt tijdens de opvang, neem ik contact met je op en bespreken we de situatie. Wanneer je kind zich echt ziek voelt is het beter voor hem/haar dat het opgehaald wordt. Voelt het zich niet dermate ziek en is er geen besmettingsgevaar, dan kan het bij de opvang blijven mits de groepssituatie dat toelaat. Stijgt de temperatuur naar 39.5 of hoger dan vraag ik je je kind op te halen. Pimpeloen geeft alleen medicatie nadat de ouder het 'toedienen van medicatieformulier' heeft ingevuld. Is je kind thuis al ziek, overweeg dan of het verstandig is om hem of haar naar de opvang te brengen. Meld je kind zo vroeg mogelijk af. In het geval van diarree, buikgriep, overgeven, krentenbaard is er sprake van besmettingsgevaar. Maar het is niet vanzelfsprekend dat je kind naar de opvang mag komen. Pimpeloen voelt zich verantwoordelijk voor het welzijn de overige kinderen en zwangere moeders die aanwezig zijn. Wij overleggen samen hoe we dit op gaan lossen. Het is raadzaam een achterwacht te hebben in de naaste omgeving. Ik neem ook het GGD advies in acht. Bij ziekte van je kind wordt de opvang in rekening gebracht. Is je kind langdurig afwezig door ziekte, dan bekijken wij of er compensatie mogelijk is. Meer regels rondom ziekte vind je in het contract.

In geval van calamiteiten vragen wij je een persoon aan te wijzen die je kind op kan halen. Van te voren bij ons bekent. 

In geval van ziekte van de gastouder wordt er, indien je zelf geen opvang mogelijkheden hebt, gekeken of er een vervangende gastouder beschikbaar is. Echter geen garantie dat dit ook lukt. Ook nu is het fijn een zelf achterwacht te hebben.

Per jaar is 1 evaluatie moment met de ouders. Heb je behoefte aan een extra gesprek, dan maken we een afspraak daarvoor. Ik maak 2 keer per jaar een welbevinden verslag van je kind, maar alleen wanneer je dit op prijs stelt ! Vraag er gerust naar.

Een kind zal nooit aan derden worden meegegeven, tenzij dat van te voren met de ouders/verzorgers is afgesproken.

Voordat de officiële opvang ingaat is mogelijk je kind 1 maal een paar uurtjes te brengen om te wennen. Een wen moment is gratis.

De van te voren afgesproken opvanguren worden in rekening gebracht. Bij wijzigen of opzeggen van het contract wordt 1 maand opzegtermijn in acht genomen.

Wat is Flexibele opvang:

Wil je graag flexibele opvang, dan overleg je een rooster van 1 maand, met een minimum van 9 u, 2 dagdelen per week. De betreffende opvangplek wordt vrijgehouden. Ook met een flex contract geeft je een vrije dag min, 1 week van te voren door.

Foto's worden alleen met toestemming van de ouders op de website van Pimpeloen geplaatst ! Toestemming van ouders geldt ook voor bezoek aan de oma's en opa's verpleeghuis.

Wij vragen jullie geen snoep te trakteren als je kind jarig is. Er zijn voldoende gezondere varianten te bedenken. Pimpeloen heeft een inspiratie map ter inzage.

Het communicatie schrift stopt als je kind 2 jaar wordt.

Ik garandeer een nieuwe opvangplaats +/- 4 maanden vóór aanvangstijd.

Openingstijden

Ma: 07.00 - 17.30 uur
Di:   07.00 - 17.30 uur
Wo: geen opvangdag
Do:  07.00 - 17.30 uur
Vr:   07.00 - 17.30 uur