Gastouderopvang Pimpeloen

Een dag vol speelplezier

Goed om te weten

Huisregels 2023

Pimpeloen is elke dag, behalve de woensdag geopend van: 07.30 tot 17.45 uur

Er zijn 4, max. 5 kinderen van 0 tot 4 jaar per dagdeel. In overleg zijn flexibele breng-/haal tijden geen probleem. 

Geef een verandering, b.v. andere brengtijd, de avond van te voren vóór 20.30 uur door. Is je kindje ziek, geef dit a.u.b. indien mogelijk eerder door.

Ruilen of extra komen kan, mits de groepsgrootte en leeftijden dit toe laat. Graag in overleg. (Extra) Uren worden in de maandstaten verwerkt. Op de 28ste van elke maand ontvang je de uren ter goedkeuring, doe dit a.u.b. binnen 2 dagen.

Je zoon of dochter komt minimaal 3 dagdelen per week naar de gastouderopvang. Dit om continuïteit, gewenning en  binding te waarborgen.

Pimpeloen is het gehele jaar geopend met uitzondering van:

officieel erkende feestdagen, één week voorjaar vakantie en drie weken zomervakantie, +/- 1 week kerstvakantie. Je krijgt in januari een jaaroverzicht. Geef je vrije dag min.1 week van te voren aan mij door. Meer dan 2 dagen/vakantie(s) geef je min. 1 maand van te voren door.

De kosten zijn voor 2023 als volgt:

6,00 per uur, per kind

Dit is incl. luierdoekjes, lunch, melk, drinken, tussendoortjes en vers fruit.

Ouders zorgen zelf voor voldoende luiers, fles- en flesvoeding, dieet voeding, reservekleding e.v.t.  knuffel en speen. Ouders brengen zelf e.v.t. een warme maaltijd of potje groente mee. Wij bieden het kind dit aan tot hij/zij 1 jaar is. Alleen in overleg, mits de situatie het toelaat. Je kind krijgt een eigen bakje om persoonlijke spullen in op te bergen. 

Spelen bij Pimpeloen liever niet in mooie kleren, maar in kleding die makkelijk zit, tegen een stootje kunnen en vuil mogen worden.

Pimpeloen is niet verantwoordelijk voor meegebracht speelgoed. Denk aan zoekraken of kapot gaan hiervan.

Als je kind ziek wordt tijdens de opvang, neem ik contact met je op en bespreken we de situatie. Wanneer je kind zich echt ziek voelt is het beter voor hem/haar dat het opgehaald wordt. Voelt het zich niet dermate ziek en is er geen besmettingsgevaar, dan kan het bij de opvang blijven mits de groepssituatie dat toelaat. Stijgt de temperatuur naar 39 of hoger dan vraag ik je je kind op te halen. Pimpeloen geeft alleen medicatie nadat de ouder het 'toedienen van medicatieformulier' heeft ingevuld. Is je kind thuis al ziek, overweeg dan of het verstandig is om hem of haar naar de opvang te brengen. Het is raadzaam een achterwacht te hebben in de naaste omgeving. Pimpeloen voelt zich verantwoordelijk voor het welzijn de overige kinderen, het gastgezin en zwangere moeders die aanwezig zijn. Ik neem ook het GGD advies in acht. Bij afwezigheid door ziekte van je kind betaal je door. Je hebt recht op kindertoeslag.  Ziekte dag(en) kun je niet ruilen.

Een officiële feestdag kan niet worden geruild omdat je deze niet doorbetaalt.

In geval van calamiteiten vragen wij je een persoon aan te wijzen die je kind op kan halen. Van te voren bij ons bekent. 

In geval van ziekte van de gastouder wordt er, indien je zelf geen opvang mogelijkheden hebt, gekeken of er een vervangende gastouder beschikbaar is. Echter geen garantie dat dit ook lukt. Ook nu is het fijn een zelf achterwacht te hebben.

Een kind zal nooit aan derden worden meegegeven, tenzij dat van te voren met de ouders/verzorgers is afgesproken.

Voordat de officiële opvang ingaat is mogelijk je kind 1 maal 2 uurtjes te brengen om te wennen. Een wen moment is gratis.

De van te voren afgesproken opvanguren (contract) worden in rekening gebracht. Ook wanneer je je kind later brengt of eerder op haalt die dag. Bij wijzigen of opzeggen van het contract wordt 1 maand opzegtermijn in acht genomen.

Tijdens zwangerschapsverlof worden de van te voren afgesproken opvanguren (contract) door betaalt. De plaats wordt uiteraard vrijgehouden.

Flexibele opvang:

Op moment is er helaas geen ruimte voor aanvragen flexibele opvang.

Foto's worden alleen met toestemming van de ouders op de ouder app en website van Pimpeloen geplaatst !

Wij vragen jullie zo min mogelijk snoep te trakteren als je kind jarig is. Er zijn voldoende gezondere varianten mogelijk.

 

Openingstijden

Ma: 07.30 - 18.00 uur
Di:   07.30 - 18.00 uur
Wo: Pimpeloen gesloten
Do:  07.30 - 18.00 uur
Vr:   07.30 - 18.00 uur